Tajomstvo kvitnúcich, odolných muškátov: stačí použiť ricínový olej týmto spôsobom

Niekedy muškáty nie sú schopné produkovať veľa kvetov, s ricínovým olejom je možné stimulovať kvitnutie rastliny a mať krásne a odolné kvety.

Muškát je jednou z najpestovanejších rastlín doma, nenáročná na obhospodarovanie a očividne krásna na obdivovanie. Je to okrasná rastlina plná kvetov, a je jedným z tých, ktoré produkujú farebné kvety. Pôvodom z Afriky, pelargónie, vedecký názov Pelargoniumje známy aj v samotnom svete kvôli bohatosti jej kvetov. Nachádza sa v rôznych farbách, v mnohých farebných kvetoch pripravených vybuchnúť v celej svojej kráse počas jarného obdobia a počas celého leta. Môže sa však stať, že muškát niekedy zlyhá do kvet ako sa patrí.

V niektorých prípadoch je to preto dobré zasiahnuť na stimuláciu kvitnutia, zablokované možno kvôli nie ideálnemu podnebiu, zajatiu pôdy alebo kvôli nedostatočnej starostlivosti. Existuje veľmi platné riešenie na odstránenie problému a na získanie sviežej pelargónie v krátkom čase. Čo robiť? Stačí použiť ricínový olejprodukt so skvelými vlastnosťami a mnohonásobným využitím, a to natoľko, že sa hodí ako do záhrady, tak aj do našej krásy.

Ako používať ricínový olej na stimuláciu kvitnutia muškátov a ďalších

V posledných rokoch sa ricínový olej teší veľkému záujmu najmä v záhradníctve vďaka svojej účinnosti pri kvitnutí. Vďaka jeho použitiu sú rastliny schopné produkovať viac kvetov a rýchlejšie. Stimulácia kvitnutia pelargónie je možná aj vďaka iným trikompopulárny je napríklad špendlíkový triko čom to je? Hovoríme o tom v tomto článku. Ricínový olej je však jedným z najlepších liekov na tento problém. Ako postupovať?

Je to jednoduché, stačí si zobrať misku, naliať do nej liter vody, potom pridať pár kvapiek ricínového oleja a pol lyžice peroxidu vodíka. Dobre premiešame, čím sa získa dokonale zriedená zmes. Zmes nasypeme na pôdu, okolo pelargónie, raz týždenne. O pár týždňov si všimneme veľké rozdiely, pretože kvety začnú kvitnúťa budú tiež pevné a odolné, menej podliehajú vädnutiu a padaniu. Určite veľmi platné riešenie pre starostlivosť o vašu záhradu, ale využitie ricínového oleja tu nekončía nielen v záhrade. Kedy ho použiť?

Použitie ricínového oleja vo viacerých situáciách, ako produkt využiť

Ricínový olej je rastlinný olej získaný lisovaním ricínovej rastliny, má žltú farbu a charakteristickú vôňu. Je to olej široko používané v kozmetickom aj v domácnostiach. Používa sa napríklad pri výrobe mydiel, lubrikantov, farbív, farieb, voskov, parfumov alebo na konzerváciu strukovín a obilnín či ako prísada do dezertov.

Používali to staroveké národy kvôli svojim laxatívnym vlastnostiama aj dnes, aj keď v menšej miere, sa používa na uvoľnenie čreva pred niektorými chirurgickými operáciami, alebo na uvoľnenie hrubého čreva pred pôrodom. V kozmetickej oblasti sa však teší veľkej prestíži, a to natoľko, že sa používa v kozmetickom priemysle ako napr hydratačný prostriedok na nechty, pokožku a vlasy. Má reštrukturalizačné a posilňujúce vlastnosti, používa sa na mihalnice a vlasy, ale aj na nechty na ich posilnenie.

Vďaka obsahu minerálov, bielkovín, vitamínu E a Omega 6, ricínovému oleju dokáže vyrovnať pH pokožky hlavy, opravuje poškodenie vlasov už od korienkov. Robí vlasy a nechty pevnejšími vďaka antioxidantom a koncentrácia keratínu. Ako už bolo spomenuté, vďaka svojim laxatívnym vlastnostiam sa ricínový olej používa aj vo farmaceutickom priemysle a je jedna z aktívnych zložiek laxatív. Ako každé preháňadlo spôsobuje určité príznaky, ako je nevoľnosť, kŕče v bruchu, hnačka, slabosť, dehydratácia, arytmia, svrbenie a závraty. Mal by sa používať len pod lekárskym dohľadom.

Loading...
Slovo